Kolmas nädal Saksamaal

Kirjutan siis kolmandast nädalast Saksamaal. Nüüdseks on juba pool aega läbi aga pool aegaon veel ees- aeg on jube kiiresti läinud.
Sellel nädalalt töötasin köögis teises osakonnas, kus valmistatakse salateid ja magustoite. Sain valmistada palju erinevaid salateid ja neid serveerida. Seal on hea see, et saab oma peaga ka mõtelda, kaunistamise puhul ei ole vahet, mida seal kasutad peaasi, et ilus välja näeks. Muidugi ei saa kaunistada asjadega, mis ei sobi selle toiduga üldse kokku. Pakkusin ka välja ideid, kuidas muuta salateid veel maitsvamaks, et mida juurde lisada näiteks  veiseliha salat mille koostisosad olid veiseliha punane sibul, tomatipasta, küüslauk, karri ja veel mingi maitseainete segu, mis kohapeal valmis segatakse. Pakkusin välja idee, et sinna võiks lisada ka oliivilõike, punane sibul ja tomatipasta passeeritakse ära ja passeerimise käigus lisaks ka oliive. Minu idee võeti hästi vastu. Rääkisin ka ühest oma lemmikmagustoidust, milleks on valge šokolaadi panna cotta, minu juttu kuulati tähelepanelikult äkki saan sedagi seal valmistada, eks aeg näitab. Tegelikult oli see nädal üsna väsitav, kuna meil oli vaja toitlustada igapäevaselt lisaks 300 inimest ja tööpäevad olid suhteliselt pikkad. Kolmapäeval olin nii väsinud, et kui koju jõudsin siis pidin tegema ühe videotervituse. Jõudsin ainult niipalju, et võtsin arvuti lahti ja peale seda kukkusin diivanitaga paremale ja siis jälle vasakule, nii kaks tundi järjest ja peale seda otsustasin magama minna.


                 Üritasin fotograafi mängida ja kuu peegeldust järvele pildistada.
                                                                    Kanasalat
Riisisalat köögiviljadega ( Vegan )



Reedel oli nagu tavaliselt suurpuhastuspäev, peale tööpäeva kutsus töökaaslane meid endale külla, ta elab umbes 15 km kaugusel Preetzi linnas, mis on veel väiksem, kui Plön. Mina otsustasin minna aga Sander oli selleks liiga väsinud. Ta näitas oma kodu ja tegi ekskursiooni linnavahel, ega seal midagi peale ilusa looduse silma ei paistnud. Kui siis ainult see, et iga nurga taga on apteek ja mulle ei mahu pähe, kuidas need apteegid äraelavad. Selles linnas on umbes 4000 elanikku ja apteeke oli vähemalt viis.
Laupäeval ei jaksanudki midagi eriti teha, kuna raske nädal oli seljataga, puhkasin kodus ja õhtul käisin jalutamas.


Pühapäeval otsustasin, et ei suuda kodus enam passida ja läksin rattamatkale ümber järve. Matka teepikkus oli umbes 40 - 50 km, kahjuks ei ole minu telefonis sellist äppi, mis mõõdaks kilomeetreid ja jalgrattal pole kompuutrit ka. Teekond oli väga ilus, nagu olen ennem maininud on siis tõsiselt ilus loodus. Teekonnal sain sõita nii looduses kui ka läbi külade, suhteliselt võrdselt oli see tee jaotunud. Teekonda alustasin kuskil kella 13.00 aega ja tagasi koju jõudsin 19.00. Vahepeal käisin ka ühes teeäärses rannas puhkamas ja söömas, ostsin sealt karrivorsti friikartulitega, kartulid olid head aga vorst oli ketšupist nii üle ujutatud, et peale ketšupi maitse ei tundnud ma mingit muud maitset. Rattamatk oli vist minu parim vaba päev siiamaani Saksamaal viibimise aja jooksul. Ilmaga ka mul vedas, sest see oli vis üks kõige soojemaid päevi saksamaal viibimise aja jooksul.

Väike puhkepaus metsateel.




Pilt siis kaardist, kus on järv ümber mille sõitsin
















Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Esimesed päevad praktikal Saksamaal

Esimene nädalavahetus.

Reisi algus ja kohalejõudmine.